Perttu Lamminmäki – kokenut ammattilainen sai uusia haasteita työpaikan vaihdon kautta

Perttu on pitkäaikainen It-alan ammattilainen, joka löysi uralle uusia haasteita vaihtamalla työnantajaa sekä samalla teknologiaa, jonka parissa työskentelee. Ceilille Perttu päätyi kaksi vuotta sitten yrityksen perustajien kautta.

”Tunsin perustajat jo opiskelu- ja Descom ajoista asti. Ensin Ceilille siirtyi kollegani Sakari ja hieman myöhemmin minut saatiin houkuteltua mukaan. Alkoi itsellä olla jo sellainen tunne, että kaipaa uutta vaihdetta työuralle ja on ollut oikea ratkaisu tulla tänne Ceilille Salesforce Arkkitehdiksi.

Olin työskennellyt HCL Notes/Domino teknologialla koko siihenastisen työuran ja tuntui, että ainakin Suomessa se oli jo hiipuva alusta. Myös tästä johtuen tuntui, että jotain muuta olisi kiva tehdä ja kehittää ammattitaitoa entisestään.

Ceilille siirtymisen jälkeen oli hienoa huomata, että Salesforcella saa nopeasti tuloksia aikaan. Salesforcessa tosi hienoa on myös Trailhead, joka on Salesforcen ilmainen oppimisalusta. Ei tarvitse kuin kirjautua vaikka Google -tunnuksilla ja sitä kautta pääsee tosi nopeasti kiinni siihen, millainen ympäristö Salesforce on.”

Teknologia tuo mielenkiintoisia haasteita ja uuden opettelua

”Itselle on ollut positiivinen yllätys, että kuinka kehittyvä ja eteenpäin menevä tämä teknologia on. Kolme kertaa vuodessa tulee release ja oikeasti tulee koko ajan uutta. Tuntuu että tosi moni yritys Suomessa käyttää Salesforcea ja on mielekkäitä asiakkaita ja projekteja.

Tämä tekeekin työstä todella motivoivaa, mennään aallon harjalla ja pääsee testaamaan uusia juttuja. Sellaisen teknologian parissa työskenteleminen, joka haluaa kehittää ja kehittyä vauhdilla on omankin osaamisen kannalta merkityksellistä.

Salesforce -teknologiassa on kiva myös se, että ei tarvitse olla mikään guru -koodari, jotta tällä voi työskennellä, vaan kohtuullisen helposti ja nopeasti pääsee tekemään isompiakin juttuja.”

Asiakasprojektit monipuolisia ja osaamista kiiihdyttäviä

”Parin vuoden aikana jokaisessa asiakasprojektissa on tullut jotain uutta vastaan ja se kiihdyttää oman osaamisen kehittymistä entisestään. Asiakkailla on erilaisia tarpeita ja esimerkiksi erilaisten rajapintojen kanssa työskenteleminen on ollut sekä mielenkiintoista että haastavaa.

On jäänyt yhdestä asiakasprojektista mieleen tällainen haastavampi rajapinta, jota käsin virkattiin ja kun saatiin Antin kanssa viesti läpi, niin se oli kyllä hieno hetki!

Se on Ceilillä hienoa, että työpäivää tai -viikkoa ei tarvitse muokata tiettyyn samaan rutiinin. Riippuen siitä mitä sillä viikolla on työn alla, pystyn itse muokkaamaan työviikoista sopivia. Tykkään siitä, että koneella ei tarvitse istua heti kello 8, vaan saan itse joustavasti aloittaa työpäivän hieman myöhemmin.

Kun menin aiemman työnantajan palvelukseen, sekin oli pieni muutaman kymmenen hengen yritys, joka sitten vuosien saatossa kasvoi. On ollut tosi mielekästä siirtyä takaisin pienempään porukkaan mukaan. Ceilillä tiedonjakamisen helppoutta ja pienemmän yrityksen läpinäkyvyyttä on osannut arvostaa. Ceilillä työskentelyssä yksi parhaimmista asioista on matala organisaatiorakenne ja se, että on helppo tehdä kaikkien kanssa porukalla töitä.

Jos itse haluat päästä tutustumaan Salesforceen Trailheadin kautta, voit tehdä ilmaiset tunnukset täältä: https://trailhead.salesforce.com

Tutustu osaajiimme ja uratarinoihimme

Opiskelun ja töiden yhdistäminen Ceilillä

Ulkoilmaihminen ja pulmatehtävistä innostuva Emilia toimii Ceilillä Salesforce-konsulttina ja markkinointi spesialistina. Näiden lisäksi tämä multitaskaaja opiskelee Jyväskylän yliopistossa! Miten Emilia (tai tuttavallisemmin Emppu) yhdistää IT-alan

Lue lisää »

Yrityskonsultoinnista innolla IT-alalle

Ceilin markkinointipäällikkö ja Salesforce konsultti Julia Ryhänen tuli Ceilille alanvaihdon kautta. Yrityskonsultoinnin parissa työskentely, CRM-alustojen tuntemus ja markkinoinnin monipuolinen osaaminen loivat vahvan pohjan uusille haasteille

Lue lisää »