Käyttöönottoprojektit

Salesforcen käyttöönottoprojektit

Salesforcen käyttöönottoprojektit ovat tärkein osa Ceilin ydinosaamista, sillä olemme ainoastaan Salesforce -ratkaisuihin keskittynyt asiantuntijayritys. Olemme toteuttaneet käyttöönottoprojekteja useille eri toimialoille, kuten teollisuuteen, media-alalle, energia-alalle, jätteiden käsittelyyn, voittoa tavoittelemattomille organisaatioille ja terveydenhuoltoon. Salesforce mahdollistaa nimittäin täysin asiakastarpeisiin räätälöidyt ratkaisut – toimialasta riippumatta.

Ceilin asiantuntijat hoitavat käyttöönottoprojektit mutkattomalla asenteella. Asiakkaamme ovat kertoneet, että kanssamme on mukavaa ja luontevaa tehdä töitä. Olemme ketterä organisaatio ja tehtävämme on näyttää suuntaa ja opastaa digitalisaation polulla. Emme ole ainoastaan tekninen toimija, vaan ymmärrämme laajasti erilaisia liiketoiminnan tarpeita. Toteutamme käyttöönottoprojektit pala palalta käyttäen kyseisen projektin kokoluokalle ja luonteelle sopivia ketteriä projektimenetelmiä.

Käyttöönottoprojektin eteneminen

Salesforcen käyttöönoton hyötyjä:

 • Auttaa saavuttamaan tavoitteet
 • Tuo läpinäkyvyyttä tiedon hallintaan
 • Tarjoaa yhteisen alustan koko organisaatiolle
 • Helpottaa eri aikavyöhykkeiden yli toimimista
 • Ei henkilösidonnaisuutta
 • Helpottaa myyjien työtä ja tulosten seurantaa
 • Mahdollistaa myynnin ja markkinoinnin saumattoman yhteistyön
 • Nopea Time to Market (aika ostopäätöksestä järjestelmän käyttöönottoon)
 • Itsepalvelun mahdollisuus – henkilöstön aikaa vapautuu muuhun tekemiseen
 • Knowledge -sivu, josta löytyy ohjeita, vihjeitä ja parhaiksi todettuja toimintatapoja – helpottaa asiakaspalvelijoiden kuormitusta
 • Mahdollisuutena myös verkkokaupparatkaisu
6Kesapaivat-2022-Ceili

Myynnin ja asiakkuudenhallinnan ratkaisut

CRM (Salesforce Sales Cloud) on myynnin ja asiakkuudenhallinnan alusta, joka mahdollistaa tiedolla johtamisen ja keskitetyn näkymän kaikkeen myyntiin sekä asiakastietoon. Kaikesta järjestelmään kerätystä datasta voidaan muodostaa raportteja ja visualisoituja mittaristoja. CRM tarjoaa perustoiminnallisuutena esimerkiksi liidi- ja myyntiputken vaiheistuksen sekä tukitapausten käsittelyn. Keskitetty asiakkuudenhallinnan ratkaisu varmistaa, että tietoa ei koskaan enää tarvitse säilöä post-it lapuilla jääkaapinovessa. Yksi alusta vähentää asiakastiedon sirpaleisuutta eri järjestelmien välillä ja mahdollistaa kokonaisvaltaisen tilannekuvan hahmottamisen.

Myynnin ja asiakkuudenhallinnan työkalujen käyttöönottoprojektin yhteydessä toteutetaan usein integraatioita kolmannen osapuolen järjestelmiin, joista tyypillisimpiä ovat taloushallinnon järjestelmät (esimerkiksi Netvisor ja Procountor) sekä erilaiset ERP-järjestelmät. Datapulmien ratkaisu, esimerkiksi datan siirtäminen vanhasta järjestelmästä uuteen, on meille arkipäivää. Lisäksi käyttöönottoprojektissa voidaan rakentaa vaatimuksiltaan hyvinkin spesifejä räätälöityjä ratkaisuja.

Asiakaspalvelun ratkaisut

Salesforcen asiakaspalvelun ratkaisujen (Salesforce Service Cloud) tärkein tehtävä on olla siellä missä asiakkaatkin ovat, kooten kuitenkin kaiken tiedon yhteen ja helposti saataville. Salesforcen ratkaisujen avulla saamme räätälöityä juuri teidän tarpeisiinne sopivan asiakaspalvelukokemuksen. Tunnistamalla asiakkaidenne yhteydenoton lähteet ja tavat, olivat ne sitten some, sähköposti, chat tai puhelin, voimme varmistaa helpon ja vaivattoman yhteydenoton asiakaspalveluunne. Näin asiakkaan palvelupolku paranee ja haasteet saadaan ripeästi ratkaistua.

Asiakaspalvelijan näkökulmasta puolestaan on tärkeää, että kaikki tieto kertyy samaan paikkaan, josta se on vaivatonta löytää. Tässä Salesforcen ratkaisu on erinomainen – kaikki asiakkaaseen liittyvä tieto on helposti koottavissa asiakkuuden ja palvelutapausten alle. Data on jokaisen käyttäjän saavutettavissa ja myös aiemmat ratkaisupyynnöt helposti saatavilla.

Asiakaspalvelun alustalla on helppo hallita niin yksittäisiä virheilmoituksia ja tukipyyntöjä kuin laajempia jatkokehityskokonaisuuksiakin. Alustan automaatiot helpottavat päivittäisen työn tekemistä sekä työn priorisointia. Jokainen näkee selkeästi, mitkä pyynnöt tarvitsevat välitöntä huomiota ja miten sovitut vasteajat toteutuvat käytännössä. Nämä ominaisuudet helpottavat myös uusien asiakaspalvelijoiden perehdytystä ja sisäänajoa.

15Kesapaivat-2022-Ceili
Ceili-kesapaivat-70

Jälleenmyyjä- ja asiakasportaalit

Salesforcen Experience Cloudin mahdollistamat jälleenmyyjä- ja asiakasportaalit ovat erinomaisia yhteistyöalustoja tilanteissa, joissa tehdään tiivistä yhteistyötä toisen organisaation tai useiden eri organisaatioiden kanssa ja kaivataan näkymää yhteiseen dataan. Yhteistyöalustan avulla eri toimijoiden välinen yhteistyö selkenee ja helpottuu merkittävästi. Viestintää, kyselyjä ja esimerkiksi tilauksia ei tarvitse enää hoitaa sähköpostin, puhelimen tai jaettujen tiedostojen välityksellä, vaan tieto on saatavilla suoraan yhteiseltä alustalta.

Yhteiset toimintamallit alustalla sekä jaettu näkymä dataan helpottavat kokonaiskuvan hallintaa huomattavasti. Lisäksi alustalle rakennettavat liiketoimintaprosessit ovat täysin räätälöitävissä. Esimerkiksi tilaus voidaan tehdä suoraan järjestelmästä, jolloin kumppaneilla on näkyvyys tilauksen seurantaan ja tuotteen valmistumisasteeseen. Myös tuotteiden jälkihoito sekä mahdolliset takuuasiat ja reklamaatiot voidaan hoitaa suoraan alustan kautta. Toimivan yhteistyöalustan käyttö suoraviivaistaa toimintaa, vähentää virheitä ja vapauttaa aikaa ja resursseja muuhun työhön.

Markkinoinnin ratkaisut

Salesforce tarjoaa kattavan sekä helppokäyttöisen työkalun moderniin markkinointiin ja erityisesti markkinoinnin automaatioon. Salesforcen Pardot eli Marketing Cloud Account Engagement on hyvin monipuolinen sekä käyttäjäystävällinen markkinoinnin automaatiojärjestelmä. Pardot auttaa tehostamaan yrityksen kasvua yhdistämällä sekä tehostamalla kaksi liiketoiminnan olennaista osa-aluetta: myynnin ja markkinoinnin. Pardot auttaa automatisoimaan kriittisiä markkinoinnin toimintoja eli sen avulla voidaan sekä optimoida markkinointiprosesseja että tehostaa myynnin työkaluja.

Pardotin viisi vahvuutta:

 1. Markkinoinnin automatisointi
 2. Liidien tehokkaampi generointi
 3. Asiakkaiden vaikuttavampi kontaktointi
 4. Kampanjoiden menestyksen tarkastelu ja optimointi
 5. Myynnin ja markkinoinnin saumaton yhteistyö

Mikäli käytössänne on jo Salesforce tai suunniteilla Salesforcen CRM-järjestelmän käyttöönotto, Pardot on oiva tapa tehostaa markkinointia sekä liidien generointia. Pardot sulautuu saumattomasti yhteen CRM:stä tulevan asiakasdatan kanssa, jolloin automaatiojärjestelmä pääsee todella tarjoamaan parastaan. Pardot on helppokäyttöinen, mutta kattava järjestelmä myynnin ja markkinoinnin keskinäiseen tehostamiseen – ja me Ceilillä autamme mielellämme järjestelmän käyttöönotossa sekä optimaalisten toimintatapojen rakentamisessa!

Ceili-kesapaivat-62

Tutustu uusimpiin sisältöihin ja uutisiin

Uutiset

Ceili Salesforce Livessä 3. toukokuuta 2023

Ceili osallistuu vuoden mahtavimpaan tapahtumaan Salesforcen Platinum kumppanina. Salesforce Live 2023 tulee toukokuussa! Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 3.5.2023. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja Salesforcen

Lue lisää »
Release Notes

Ceilin Spring ’23 Release -tiedote

Tässä on perinteinen Ceilin koostama yhteenveto Salesforcen tammi-helmikuussa julkaistavan Spring ’23 Releasen tulevista uusista ominaisuuksista ja muutoksista. Salesforce julkaisee kolme kertaa vuodessa päivityspaketin, jotka pitävät

Lue lisää »