IT-alan töitä ja huippu-urheilua? Ceilillä sekin onnistuu!

Rennon positiivinen, mutta tavoitteellinen Veli-Matti on toiminut Ceilillä vuodesta 2020 lähtien Salesforce-konsulttina ja projektipäällikkönä. IT-ala oli tuttu jo ennen Ceilille tuloa, ja hiihto puolestaan on maistunut nuoresta iästä lähtien. Veli-Matin voitkin bongata hiihtokisoista aina silloin tällöin, sillä tämä asiantuntija hiihtää ammattitasolla! Eli IT-alan töitä ja huippu-urheilua? Joustavan työnantajan ansiosta tämäkin on mahdollista.

Miten tulit Ceilille?

”Opiskelin tradenomiksi joulukuussa 2017 erikoistuen urheiluliiketoimintaan ja markkinointiin. Tämän pohjalta sain sitten markkinoinnin ja viestinnän töitä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiasta, jonka jälkeen jatkoin opiskelujen maailmaan vaihtaen hieman fokusta. Valmistuin tietojärjestelmätieteistä kauppatieteiden maisteriksi (KTM) vuonna 2022. IT-alan työkokemusta on ehtinyt kertyä ennen Ceilille tuloa IT-tuessa CRM-Servicellä.

Oma kiinnostuksen kohde on enemmän tai vähemmän ollut aina projektityössä, asiakkuuksien hoidossa ja ratkaisujen löytämisessä juuri heidän liiketoimintatarpeisiinsa ja liiketoiminnallisiin haasteisiin. Ceilillä pääsinkin tätä harjoittamaan Salesforce-konsultin roolissa, mutta jo muutaman kuukauden päästä suuntauduin enemmän projektipäällikön rooliin, joka sopi itselleni erittäin hyvin.

Ceilille hain avoimella hakemuksella harjoittelupaikka mielessä jo opiskeluaikoina, mutta silloin ei ollut sopivaa roolia tarjolla. Myöhemmin onneksi palaset loksahtivat paikoilleen ja pääsin osaksi Ceilin mukavaa ja kehittyvää työyhteisöä!”

Mitä teet Ceilillä?

”Asiakasprojekteissa vastaan projektien edistymisestä ja asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Iso osa työpäivistä koostuu tiiviistä yhteistyöstä sekä asiakkaiden että meidän omien asiantuntijoiden kanssa. Työviikkoni voi sisältää muun muassa asiakkaiden ja muiden ceililäisten kanssa suunnittelu- ja aloituspalavereja, workshopeja, käyttökoulutuksia ja käytännön Salesforce-ratkaisujen konfigurointia sekä vaihtelevasti myös Ceilin sisäisiä tehtäviä. Työviikot ovat harvoin samanlaisia ja ne joustavat mukavasti.

Projektien monipuolisuus ja eri toimialoilta tulevat asiakkaat pitävät työn tosi mielenkiintoisena. Ceilillä annetaan rohkeasti uusia tehtäviä, joissa pääsee haastamaan omaa osaamista ja kasvamaan asiantuntijana. On myös hienoa, kuinka paljon oppii osaavilta kollegoilta.”

IT-alan töitä ja huippu-urheilua? Miten ne voidaan yhdistää?

”Tavoitteellisen huippu-urheilun ja työn yhdistäminen vaatii erityisesti suunnitelmallisuutta, mutta myös erittäin vahvaa itsensä johtamisen ja kuuntelemisen taitoa. Kokonaiskuormituksen hallinta on avainasemassa. Työn kuormittavuus vaihtelee projektien sisällä, jolloin tarvittaessa täytyy uskaltaa tehdä muutoksia harjoitussuunnitelmaan urheilun osalta. Näin kokonaiskuormitus pysyy hallinnassa pitkällä tähtäimellä. Harjoitusmäärät vaihtelevat viikoittain, mutta keskimääräisesti harjoittelua tulee noin 2–3 tuntia päivässä. Pyrin rytmittämään harjoittelua siten, että harjoitusten laatu pysyy korkealla tasolla ja ajatus on mukana tekemisessä. Joskus olen tiukan työpäivän jälkeen lennosta vaihtanut harjoitussuunnitelmaa vielä treenin yhteydessä ja siirtänyt esimerkiksi pääharjoitusta päivällä eteenpäin. Lähes poikkeuksetta se on kannattanut ja oman mielen sekä kehon kuunteleminen on tärkeässä roolissa. Teen hieman lyhennettyä työaikaa, mikä edesauttaa osaltaan myös tavoitteellista harjoittelua.

Matkustusta tulee urheilun myötä vaihtelevasti ja se painottuu eniten syksyyn sekä talviaikaan, jolloin on eniten harjoitusleirejä ja kilpailureissuja. Joustava työkulttuuri edesauttaa siinä, että töitä voi tehdä paikasta riippumatta. Kilpailureissuilla ja harjoitusleireillä olen usein tavoitettavissa, mutta rajatummin päivän aikana ja teen lyhyempiä työpäiviä. Lisäksi olen yksittäisiä päiviä poissa. Keskeisessä roolissa ovat ennakkosuunnittelu sekä vuorovaikutus niin sisäisesti kuin asiakkaiden kanssa, jotta kaikki osapuolet tietävät ennakkoon, milloin on tavoitettavissa. Esimerkiksi talvella kolmen viikon mittainen kilpailureissu Keski-Euroopassa on sujunut ongelmitta urheilun ja töiden yhdistämisen suhteen, kunhan varmistaa nettiyhteyksien riittävän toiminnan.

Haasteena on ehdottomasti kokonaiskuormituksen hallinta niin harjoitus- kuin kilpailukaudellakin. Se on jatkuvaa taiteilua, jotta harjoittelua tulee riittävästi, muttei liikaa ja toisaalta kilpailuissa saa ulosmitattua oman kuntonsa. Kilpailukausi kestää marraskuulta aina huhtikuulle saakka.

Esimerkiksi tiukan työviikon jälkeen voi olla heti lauantaina kilpailut, jolloin latauksen saaminen kisoihin voi olla haastavaa ja siihen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Toisaalta viikonlopun kisoista täytyy myös pystyä palautumaan seuraavia kilpailuja varten.

Ceilin tarjoama OURA on ollut erittäin aktiivisessa käytössä ja se on keskeinen työkalu oman kuormituksen hallintaan. Oman tuntemuksen lisäksi se antaa hyvää palautetta elimistön tilasta ja unen laadusta, jonka ansiosta pystyy reagoimaan olotilan muutoksiin tarvittaessa riittävän ajoissa.

Ceilin parhaita puolia ovat ehdottomasti kannustava työyhteisö, avoin vuorovaikutuskulttuuri ja läpinäkyvyys yrityksen tilanteesta. Työn joustavuus on myös luonnollisesti itselle tärkeää, ja töitä pystyykin tekemään mistä vain, kunhan yhteydet ovat kunnossa. ”

IT-alan töitä ja huippu-urheilua

Veli-Matti Räsänen

Project Manager &
Salesforce Consultant

Haluatko jatkossa huomata uusimmat sisällöt helposti? Ota Ceili seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Tutustu tarkemmin Ceilin uutisiin

Salesforce käyttöönotto

Hyvää naistenpäivää Ceililtä!

Hyvää naistenpäivää Ceililtä! Miten IT-alalle ja Ceilille voi esimerkiksi päätyä ja millaisia työtehtäviä eri roolit voivat sisältää? Naistenpäivän kunniaksi olemme koonneet Ceilin 10 naisasiantuntijan urapoluista

Lue lisää »

Salesforce®, Sales Cloud® ja muut ovat salesforce.com, inc:n tavaramerkkejä, joita käytetään täällä luvan kanssa.