Pardot vinkki: Formit ja Form handlerit

Salesforce Pardot (Marketing Cloud Account Engagement) on tehokas markkinoinnin automaatiojärjestelmä, joka tarjoaa yrityksille ja organisaatioille monia työkaluja markkinoinnin hallintaan, kuten liidituotantoon, sähköpostimarkkinointiin ja prospektien nurturointiin. Näihin työkaluihin lukeutuvat myös Pardotin Formit ja Form handlerit, jotka ovat olennainen osa liidien keräämistä ja hallintaa. Monilla kuitenkin herää näistä kysymyksiä tai niiden eroa on hankala hahmottaa. Tässä blogitekstissä tarkastelemme näiden kahden työkalun eroja ja selvitämme, missä tilanteissa kumpaakin tulisi käyttää.

Formit (lomakkeet)

Pardotin Formit ovat integroitavissa verkkosivustoille ja ne tarjoavat helpon tavan kerätä liidejä suoraan yrityksen verkkosivuilta. Formit luodaan suoraan Pardotin käyttöliittymässä ja niitä voi räätälöidä tietyin rajoituksin, yrityksen brändin ja tarpeiden mukaisesti. Formien avulla voit kerätä arvokasta tietoa potentiaalisista asiakkaista ja hyödyntää Pardotissa olevia kenttiä. Lisäksi Formien avulla voit automatisoida liidien seurannan ja segmentoinnin, mikä helpottaa markkinoinnin yhä parempaa kohdistamista sekä raportointia jatkossa.

Formien ominaisuuksia:

 1. Sisältävät kaikki lomakkeiden perustoiminnot.
 2. Helppo luoda suoraan Pardotissa. Rakentaja on helppokäyttöinen ja nopea oppia.
 3. Kerää dataa täytettyjen lomakkeiden lisäksi myös lomakkeiden avauksista ja epäonnistuneista täytöistä.
 4. Lomakkeet voi räätälöidä brändin ja markkinointitavoitteiden mukaisesti.
 5. Automaattinen liidien jäljitys ja segmentointi helpottavat markkinointitoimenpiteiden kohdistamista ja raportointia jatkossa.

Form handlerit (lomakkeen käsittelijät)

Form handlerit ovat toinen tapa kerätä liidejä Pardotiin lomakkeiden avulla. Form handlerit ovat käytännössä rajapinta, joka mahdollistaa liiditietojen lähettämisen Pardotiin suoraan verkkosivustolta tai ulkoisista lähteistä. Form handlerien avulla voit integroida Pardotin muihin järjestelmiin saumattomasti, jolloin liiditietoja voidaan kerätä ja synkronoida reaaliaikaisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos lomake on luotu esimerkiksi nettisivuille WordPressin kautta, voidaan tämän lomakkeen tiedot ja tapahtumat synkronoida suoraan Pardotiin Form handlerin avulla. Eli Form handler vastaanottaa datan Pardotiin, joka verkkosivulomakkeelle syötetään.

Form handlerien ominaisuuksia:

 1. Mahdollistavat täyden ulkoasun kustomoinnin tarpeidenne mukaan verkkosivualustalla.
 2. Hyödyllisiä, kun halutaan integroida Pardot muiden järjestelmien kanssa ja synkronoida liiditietoja reaaliajassa.
 3. Antavat joustavuutta liidien keräämiseen ja synkronointiin.
 4. Erinomainen käytettäväksi silloin, kun sinulla on jo olemassa olevia lomakkeita, joiden tiedot haluat synkronoida Pardotiin.

Kumpi tulisi valita?

Yleinen nyrkkisääntö on, että Formien ja Form handlereiden välillä valitaan Formit, ellei toisin toimimiselle ole jotain erityistä syytä. Ne kattavat yleisesti kaikki lomakkeiden perustoiminnot ja ovat helposti luotavissa sekä raportoitavissa suoraan Pardotin kautta. Lomakkeet voidaan sisällyttää helposti iFramen avulla verkkosivuille, tai Pardotin kautta luodulle Landing pagelle. On kuitenkin joitain tilanteita, joissa Form handlerit voivat olla parempi tai helpompi vaihtoehto toteuttaa.

Valitse Form handler, jos:

 1. Sinulla on jo olemassa olevia lomakkeita, joita haluat hyödyntää. Tällaisissa tapauksessa olemassa lomakkeen yhdistäminen Pardotiin Form handlerin avulla voi olla yksinkertaisempi ratkaisu, kun kokonaan uuden lomakkeen luominen.
 2. Käytössäsi on ulkopuolinen lomaketyökalu tai Salesforcen Web-to-Lead-lomakkeita, joista et halua luopua. Form handler auttaa siirtämään datan Pardotiin.
 3. Lomakkeidesi tulee noudattaa hyvin tarkkoja ulkoasu- ja brändikriteereitä. Vaikka Pardot lomakkeita voikin muokata, eivät muokkausmahdollisuudet ole rajattomat esimerkiksi käytettävissä olevien fonttien osalta. Form handler on siis joustavampi vaihtoehto visuaalisessa mielessä.
 4. Keräät yksityisiä tai arkaluonteisia tietoja, etkä halua tallentaa näitä Pardot järjestelmään. Esimerkkinä luottokortti- tai pankkitiedot, henkilötunnukset tai salasanat. Form handlerien avulla voit kerätä vain haluamasi kentät Pardotiin, ja lähettää arkaluonteisemmat tiedot haluttuun datapankkiin.

Tässä vielä hahmotuskuva siitä, miten Formeja hallitaan Pardotissa ja miten ne yhdistetään verkkosivuihin, kun taas Form handlerit vastaanottavat datan verkkosivuilla olevalta lomakkeelta ja tuovat sen Pardotiin:

Kirjoittaja:

Emilia Kariuki
Marketing Specialist & Salesforce Consultant

Haluatko jatkossa huomata uusimmat sisällöt helposti? Ota Ceili seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Lue lisää mielenkiintoisia sisältöjä