Ceilille töihin? Mitä minun työnhakijana tulisi tietää?

Rekrytointien aikana meille usein esitetään kysymyksiä, joiden on luonnollista tulla hakijan mieleen. Ajattelimme siis koota vastaukset yleisimpiin kysymyksiin tähän blogiin. Jos jotain jäi mainitsematta, ole yhteydessä!

Miten Ceilille tullaan ja mistä taustasta?

Ceilillä näkyy monipuolisuus ihan käytännön arjessakin. On mahdotonta eritellä tiettyä polkua, jonka kautta meille päädytään, sillä asiantuntijoillamme on hyvin erilaiset koulutustaustat, työkokemukset, osaamistasot ja kiinnostuksen kohteet. Jokainen rekrypolku on siis räätälöitynyt osaajansa näköiseksi. Mutta jos vähän halutaan kategorisoida, niin ainakin seuraavat urapolut ovat toistuneet Ceilillä useammin kuin kerran:

Opintojen aikana jalka oven väliin ja osa-aikaiseksi IT-taloon

Moni nuori asiantuntijamme on hypännyt mukaan suoraan koulun penkiltä – ja kuluttavat niitä penkkejä edelleen eli työ kulkee arjessa mukana. Näin Ceilillä varmistetaan nuorien ammattilaisten urapolun kehittyminen jo varhaisessa vaiheessa. Eli käytännön työkokemusta ei välttämättä tarvitse olla, vaan aito kiinnostus toimialaa ja Salesforcea kohtaan yhdessä mukavan persoonan kanssa voivat olla ensi askeleet urallasi.

Vastavalmistuneena hyppy uuteen

Moni asiantuntijoistamme on tullut meille valmistumisen jälkeen. Olkoon siis kyseessä ensimmäinen tutkintosi tai aikuisiällä tekemäsi täydennyskoulutus, olemme kiinnostuneita osaamisestasi. Sinulla voi jo olla työkokemusta alalta tai sitten muita vahvuuksia, joista uskoisit olevan sinulle hyötyä Ceilillä työskennellessä. Yleisimpiä koulutustaustoja asiantuntijoillamme on tietojärjestelmätiede, tietotekniikka, informaatioteknologia ja liiketalous, mutta monia muitakin mahtuu mukaan.

Uusia tuulia työuralle

Osa asiantuntijoistamme on ehtinyt jo työskennellä toisissa organisaatioissa jonkin aikaa, kunnes ovat huomanneet kaipaavansa uusia haasteita, kiinnostuneet IT-alasta tai innostuneet Ceilin avoimesta ja hyvinvointiin panostavasta työkulttuurista. Työkokemuksesi ei siis tarvitse olla pitkä, jotta pystyt osoittamaan osaamisesi. Lisäksi työpaikan vaihto ja sen oman paikan etsiminen on täysin normaali osa omaa urapolkua.

Kiven kova ammattilainen

On tullut todettua, että moni asiantuntijamme on uransa alkuvaiheessa, mutta vastapainona tälle kattomme alta löytyy kiven kovia pitkän linjan Salesforce ammattilaisia. Olit sitten Salesforce asiantuntija, IT-alan monitaituri tai CRM:n mestari, juttelemme mielellämme tarkemmin kanssasi.

Kuinka paljon pitää tietää Salesforcesta?

Tähän kysymykseen törmäämme usein, kun juttelemme rekrytanttiemme kanssa. Toki koko Ceilin liiketoiminta pohjautuu Salesforce alustan ympärille eli sen tuntemus on ehdottomasti plussaa, mutta välttämättömyys se ei ole. Osa asiantuntijoistamme on tullut taloon 0% Salesforce tuntemuksella, käynyt ahkerasti läpi niin sanottuja Traileja, kerännyt Padgeja sekä suorittanut Sertifikaatteja, joiden avulla Salesforce tuntemus on rakentunut ammattilaisen tasolle. Osalla taas on ollut kokemusta toisista CRM-alustoista, joka on auttanut Salesforcen ideologian ja toiminnan omaksumista.

Kuten kaikki digitaaliset järjestelmät ja alustat, myös Salesforce kehittyy jatkuvasti, joten myös pitkän linjan ammattilaiset pääsevät päivittämään osaamistaan jatkuvalla syötöllä. Jos oppimishalua ja uuden omaksumisen kykyä siis löytyy, uskomme vahvasti Salesforcen haltuunoton onnistuvan sinultakin. Emmekä oleta sen tapahtuvan yhdessä viikossa, vaan oppimisille on reilusti aikaa.

Miten perehdytysprosessi etenee?

Kuten rekryprosessi, on myös perehdytys ja onboarding täysin hakijan näköinen. Yleensä valitsemme hakijalle sopivan mentorin, joka toimii tukiparina alkuun saattamisessa. Käymme yhdessä läpi Ceilin tavoitteita ja odotuksia uudelle työntekijälle. Emme jätä yksin emmekä oleta mitään, vaan katsomme etenemisen osaamistasosi mukaan. Apua saa helposti esimerkiksi sitä varten luodun mentoritiimin kautta. Roolistasi riippuen käymme läpi erilaisia sisäisiä prosesseja, asiakasprojektien toteuttamisen yksityiskohtia sekä Salesforcea. Toimipisteestäsi riippumatta käymme myös läpi kahvinkeittimen sijainnin ja muut tärkeät asiat. Perehdytyksestä ei siis tarvitse huolehtia, vaan se onnistuu hyvin yhdessä.

Mitä odottaa?

Tässä on pari faktaa Ceilistä, jotka toivottavasti vastaavat mahdollisiin kysymyksiisi:

Ceili-kesapaivat-39

Vahvaa kasvua tekevän IT-talon meininki

Ceilillä halutaan oppia ja opitaan koko ajan uutta, sillä merkittävä kasvu tuo mukanaan uusia tekijöitä, uutta osaamista sekä uudenlaisia pähkinöitä purtavaksi. Ceilillä törmäät siis mielenkiintoisiin uusiin asioihin, monipuolisiin projekteihin ja asiakkuuksiin sekä pystyt kehittämään omaa urapolkuasi itsesi näköiseksi. IT-ala myös mahdollistaa erittäin joustavasti etä- ja hybridityöskentelyn, ja osa asiantuntijoistamme tekeekin töitä täysin etänä.

9Kesapaivat-2022-Ceili

Mukavat työkaverit ja tiimihenki

Ceililäiset ovat aika huippua porukkaa! Rentoja, iloisia, aitoja ja helposti lähestyttäviä. Täällä ei pönötetä, vaan edistetään asioita yhdessä tiiminä. Meillä on myös H.A.S.S.U. Hupiministeriö, joka järjestää rentoja aktiviteettejä ja illanviettoja toiveiden mukaan.

Ceili-kesapaivat-67

Hyvä johto ja matala hierarkia

Johto on mukana menossa ja työskentelyssä aivan kuten kaikki muutkin, ja heille on helppo puhua. Itseohjautuvuutta ja itsensä johtamisen taitoja odotetaan, joka luo vapautta työskentelyyn, mutta tukea saa myös. Urakehitykseen kannustetaan ja jokaisen toiveita oman roolin kehityksen suhteen pyritään aina toteuttamaan.

Ceili-kesapaivat-13

Työhyvinvoinnin seuranta ja arvostus

Oikeastaan ei puhuta vain työhyvinvoinnista, vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Jokainen ceililäinen saa valita itselleen joko Oura sormuksen tai Polar älykellon, jolla pystyy seuraamaan mm. palautumista, stressitasoja ja unen laatua. Henkilöstöpulssi toteutetaan kuukausittain ja sen tulokset puretaan yhdessä koko Ceilin voimin. Oman työajan seuranta on tehty helpoksi ja työntekijät ovat äänestäneet itselleen luottamusvaltuutetun, jolle voi aina puhua mieltä askarruttavista asioista.

Jäikö jotain kertomatta tai heräsikö kysymyksiä? Vastaamme mielellämme!

Julia-Ryhanen-1024x1024

Kirjoittaja:

Julia Ryhänen
Marketing Manager

Tutustu osaajiimme ja urapolkuihimme

Opiskelun ja töiden yhdistäminen Ceilillä

Ulkoilmaihminen ja pulmatehtävistä innostuva Emilia toimii Ceilillä Salesforce-konsulttina ja markkinointi spesialistina. Näiden lisäksi tämä multitaskaaja opiskelee Jyväskylän yliopistossa! Miten Emilia (tai tuttavallisemmin Emppu) yhdistää IT-alan

Lue lisää »

Yrityskonsultoinnista innolla IT-alalle

Ceilin markkinointipäällikkö ja Salesforce konsultti Julia Ryhänen tuli Ceilille alanvaihdon kautta. Yrityskonsultoinnin parissa työskentely, CRM-alustojen tuntemus ja markkinoinnin monipuolinen osaaminen loivat vahvan pohjan uusille haasteille

Lue lisää »