Ceilin Summer ’20 Release -tiedote

Saatesanat

Tässä on Ceilin koostama yhteenveto ”Ceilin Summer ’20 Release -tiedote”, joka sisältää koosteen Summer ’20 julkaisussa tulevista uusista Salesforcen ominaisuuksista. Salesforce julkaisee kolme kertaa vuodessa uudet päivitykset, jotka pitävät sisällään isompia ja pienempiä uudistuksia. Usein kuitenkin saattaa käydä niin, että uudet ominaisuudet eivät saa riittävää huomiota, jolloin niiden hyödyt saattavat jäädä käyttämättä. Olemmekin keränneet tälle sivulle tiiviiseen pakettiin keskeisimmät uudistukset, joilla voi olla vaikutusta organisaationne Salesforcen toimintaan. 

Tässä tiedotteessa keskitytään uudistuksiin, jotka vaikuttavat pääasiassa Sales Cloudissa sekä Salesforce Setupissa. Pardottiin tulevista uudistuksista voit lukea lisää verkkosivuillamme julkaistusta blogitekstistä: https://ceili.fi/summer-20-release-uudistukset-pardotissa/

Tiedotteessa esitellään jokainen ominaisuus lyhyesti omassa kappaleessaan, jonka lisäksi listataan tarvittavat toimenpiteet, mikäli sellaisia uudistuksessa on. Tiedotteen ensimmäisessä osassa esitellään loppukäyttäjän päivittäiseen toimintaan vaikuttavia muutoksia. Toisessa osiossa käydään läpi ominaisuuksia, jotka ovat läsnä enemmän admin-puolella tai vaativat tarkempaa organisaatiokohtaista konfigurointia. Olemme mielellämme avuksi, jos tarvitsette tukea uusien ominaisuuksien käyttöönotossa. 

Tarkan ajankohdan, jolloin Salesforce asentaa Summer ‘20 Releasen omaan organisaatioosi löydät helposti osoitteesta: status.salesforce.com (Maintenance-välilehti). Saat tiedon näkyviin syöttämällä hakukenttään esimerkiksi Salesforce-organisaatiosi instanssinumeron, jonka löydät Salesforcesta yrityksesi tiedoista. 

Uudistukset loppukäyttäjille

Split List View

Uuden Split List View:n avulla käyttäjät voivat samanaikaisesti nähdä listan objektin tietueista (record) sekä tarkastella yksittäisiä tietueita. Eri tietueiden välillä navigoiminen helpottuu, kun tietueita voi selata ja avata saman ikkunan sisässä. Split List -näkymään pääsee objektin listanäkymältä, jossa on aiemmin ollut valittavissa taulukko- ja kanban-näkymät.

Vaadittavat toimenpiteet: Ei vaadi toimenpiteitä.

Split List View

Einstein Search (Beta)

Einstein Search tuo personointia ja monipuolisuutta Salesforcen globaaliin hakutoimintoon. Ensinnäkin, Einstein oppii käyttäjän suorittamista hauista ja tarjoaa niihin pohjautuen käyttäjälle relevantteja hakutuloksia. Toiseksi, Einstein ymmärtää käyttäjän kirjoittamia ”hakulausekkeita” (vrt. Googleen kirjoitettavat haut) – hakuehtona voisi olla esimerkiksi lauseke ”My open opportunities this year”. Aiemmin vastaava haku olisi pitänyt muodostaa esimerkiksi listanäkymän ja siihen liittyvien suodattamien avulla. Kolmanneksi, Einsteinin hakunäkymä on jaettu kahteen osaan (sama kuin Split List View) – käyttäjät voivat siis jatkossa samalla esikatsella haun löytämiä tietueita sekä toisaalta luoda myös uusia tietueita tai muokata olemassa olevia suoraan hakunäkymästä.

Vaadittavat toimenpiteet: 

HUOM: Einstein Search on toistaiseksi saatavilla vain organisaatioille, joissa Salesforce-ympäristön käyttökieli on englanti.

Adminin tulee ottaa ominaisuus käyttöön Setupissa: Enable Einstein Search.

Einstein Searchin käyttäjille täytyy luoda oma Permission Set seuraavin ehdoin:

Permission Set Lisenssi: Einstein Search.

 Seuraavat oikeudet

 Einstein Search = aktivoi hakujen personoinnin

Einstein Search Record Previews = mahdollistaa tietueiden esikatselun ja uusien tietueiden luonnin suoraan hakunäkymästä

Einstein Search Results Based on Conversational Search = mahdollistaa ns. hakulausekkeiden kirjoittamisen hakukenttään

 

Einstein Search

Raporttien tilaus liitetiedostona (.csv) Beta

Kun käyttäjä tilaa raportin sähköpostiinsa, sen voi jatkossa vastaanottaa myös liitetiedostona. Aiemmin raportin sisältö on tullut osana sähköpostin sisältöä, mutta uudistuksen myötä halutun toimitustavan voi käyttäjä itse valita raporttia tilatessa. 

Vaadittavat toimenpiteet: 

Adminin tulee laittaa ominaisuus päälle Setupissa: Reports and Dashboards Settings, ”Let users attach reports as files to report subscription emails in Lightning Experience”

Polkuun liittyvät kentät Kanban-näkymässä

Mikäli organisaation myyntimahdollisuuksille on määritelty polku (path), jossa nostetaan tiettyjä avainkenttiä sekä vinkkejä eri myyntivaiheille, myyjä voi tarkastella ja päivittää näitä tietoja suoraan Kanban-näkymässä.

Vaadittavat toimenpiteet: 

Myyntimahdollisuuksille määritelty polku on oltava käytössä. (Setup  Path Settings)

Polkuun liittyvät kentät Kanban-näkymässä

Uudistukset Admineille

Dynamic Forms

Dynamic Formsien myötä objektien sivuasetteluihin tulee paljon uusia mahdollisuuksia. Enää kenttien järjestystä ja näkyvyyttä ei tarvitse hallita pelkästään objektin Page Layoutissa, vaan kenttiä voi hallita suoraan App Builderin kautta. Kenttien näkyvyys ja pakollisuus voi jatkossa perustua ehdollisuuteen: jonkin kentän näkyvyys tai pakollisuus perustuu siihen, onko jossakin toisessa kentässä tiettyä arvoa. Nämä säännöt mahdollistavat sen, että erillisiä sivuasetteluita ei tarvitse olla niin useita, kun sivunäkymää voidaan säädellä määrättyihin ehtoihin perustuen.

On tärkeää huomioida, että toistaiseksi tämä logiikka on käytettävissä ainoastaan custom-objekteilla, ja samaa toiminnallisuutta standard-objekteille saamme jäädä tässä vaiheessa odottamaan.

Vaadittavat toimenpiteet: 

Adminin tulee tehdä seuraava muutos Setupissa: Record Page Settings  Dynamic Forms  ON.

Kun tietyllä objektilla halutaan ottaa dynamic forms käyttöön, App Builderissa tulee ensimmäisellä muokkauskerralla painaa ’Upgrade Now’ kohdassa Record Detail Properties. Tämän jälkeen kenttien muokkaus App Builderissa alkaa toimia. 

Se, miten dynamic formseja hyödynnetään, on organisaation mietittävä omien tarpeidensa ja käyttökohteidensa mukaan. 

Dynamic Forms

Dynamic Actions (Beta)

Dynamic Actions on suoraa jatkoa dynaamisille sivuasetteluille. Myös toimintopainikkeille voidaan nimittäin määrittää ehdollista näkyvyyttä kenttien tapaan. Määritysten tekeminen tapahtuu tässäkin tilanteessa App Builderissa. Mikäli dynaamiset toiminnot päätetään ottaa käyttöön, kaikki normaalitkin toiminnot (ilman ehdollisuutta) pitää lisätä sivuasetteluun App Builderin kautta, eikä objektin sivuasettelussa olevat valinnat ole enää voimassa.

Vaadittavat toimenpiteet: 

App Builderissa täytyy merkata valintaruutu: ”Enable Dynamic Actions (Beta, desktop only)”.

Dynaamisten toimintojen käyttökohteet tulee miettiä organisaation omien tarpeiden mukaisesti. 

Uusi In-App Guidance Builder

In-App Guidance Builderissa voidaan rakentaa push-ilmoituksia ja ohjeita, jotka näkyvät käyttäjille tietyillä sivuilla. Uusi työkalu vastaa ulkoasultaan ja käytettävyydeltään muita Salesforcen rakennustyökaluja kuten sivu- ja sovelluseditoreja. Editorissa valitaan Salesforce-sivu, jolle ohjeilmoitus halutaan luoda. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat määritykset, kuten ilmoituksen sisältö, sijainti ja tarkempi näkyvyys. Työkalu on varsin intuitiivinen, ja käyttäjän on helppoa suorittaa ohjeen luomiseen vaadittavat vaiheet.

Vaadittavat toimenpiteet: 

Editori on käyttövalmis. Ohjeiden rakentaminen vaatii admin-tunnukset tai seuraavat käyttäjäoikeudet: 

Modify Metadata Through Metadata API Functions

Manage Prompts user permissions.

Uusi In-App Guidance Builder

Salesforce Optimizer App

Uusi Optimizer applikaatio antaa admineille suosituksia, joilla voidaan parantaa Salesforcen teknistä toteutusta ja ylläpitoa. Optimizer-sovellus tarjoaa listauksen suositelluista toimenpiteistä, niiden yksityiskohdista sekä ohjeet asian hoitamiseen. Aiemmin Optimizer-raportti on ollut saatavilla ladattavana PDF-dokumenttina, mutta uuden sovelluksen myötä suositusten tarkastelu onnistuu kätevästi suoraan Salesforcen näkymässä.

Vaadittavat toimenpiteet: 

Admin voi ottaa Optimizer-työkalun käyttöön Salesforcen Setupissa (pikahaku: Optimizer).

Kun Optimizer on enabloitu, se löytyy myös sovelluskäynnistimen takaa, ja uusi optimointianalyysi voidaan suorittaa aina tarvittaessa.

Salesforce Optimizer App

Uusi Critical Update App - Release Updates (Beta)

Uusi Release Updates -sivu kertoo admineille, millaisia päivityksiä Salesforceen on tulossa, ja millaisia toimenpiteitä ne admineilta vaativat. Tälle päivityssivulle on kerätty yhteen näkymään informaatiota kahdelta vanhalta sivulta: Critical Updates ja Security Alerts. Toimenpiteitä voi nyt selailla neljällä eri välilehdellä, jotka ovat ’Needs action, Due soon, Overdue ja Steps completed’.

Vaadittavat toimenpiteet: Ei vaadittavia toimenpiteitä

Critical Update App - Release Updates

Ota käyttöön Big Deal Alerts Lightningissa

Tämä ominaisuus on nyt myös käytettävissä suoraan Salesforce Lightningissa (ennen vain Classicissa). Setupissa voidaan määritellä, että kun myyntimahdollisuus ylittää nimetyn summan ja todennäköisyyden, järjestelmä lähettää halutuille käyttäjille erillisen sähköposti-ilmoituksen.

Vaadittavat toimenpiteet: 

Admin voi määritellä ilmoitusten ehdot Setupissa: Big Deal Alerts.

Lähetämme mielellämme sinulle uusimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt myös ajantasalla Salesforcen uusista ominaisuuksista. 

Lue uusimpia sisältöjä

Ceilin Summer ’24 Release -tiedote

Saatesanat Tässä on perinteinen Ceilin koostama yhteenveto Salesforcen Summer ’24 Releasen tulevista uusista ominaisuuksista ja muutoksista. Salesforce julkaisee kolme kertaa vuodessa päivityspaketin, joka pitää sisällään

Lue lisää »