Salesforce Marketing Cloud Account Engagementin yleisimmät käyttötapaukset

Salesforce Marketing Cloud Account Engagementin yleisimmät käyttötapaukset

Salesforcen markkinointityökalu Marketing Cloud Account Engagement tarjoaa monipuoliset ratkaisut markkinoinnin tarpeisiin ja tuo eri toiminnot samalle alustalle sekä markkinointitiimin sisällä että markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun sekä tukitoimintojen välillä. Mutta jos kaipaatte käytännön esimerkkejä siitä, mihin Account Engagementia yleisimmin käytetään, voi tämä blogi auttaa hahmottamaan järjestelmän mahdollisuuksia.

Käyttötapaus 1: Yhteydenottojen vastaanottaminen sekä automaattinen segmentointi ja käsittely 

Yksi yleisimmistä Account Engagementin (lyhyemmin AE:n) käyttötapauksista on yhteydenottojen ja/tai liidien vastaanottaminen sekä automaattinen segmentointi ja käsittely. Yhteydenotot voivat olla monenlaisia, mutta yleisimpiä ovat:

1. Suora tarjouspyyntö tai yhteydenottopyyntö

a. Tällä yhteydenottomuodolla halutaan usein madaltaa kynnystä yhteydenottoon ja kerätä liididataa segmentoidummin haluttujen kenttien täyttämisen kautta. Vastapainona lomakkeelle on usein myynnin yhteystiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Mutta niiden kautta tulleita yhteydenottoja on hankalampi segmentoida, automatisoida ja raportoida.

b. Tällaiset yhteydenotot ohjataan yleensä suoraan myynnille. Jos myyjiä tai myyntitiimejä on monta, voidaan yhteydenottoja segmentoida täytetyn tiedon pohjalta. Esimerkiksi jos lomakkeella kysytään yhteydenoton tarve ja vaihtoehdot ovat Tarjouspyyntö tuotteesta, Huoltopyyntö, Reklamaatio ja Muu, voidaan näiden pohjalta ohjata yhteydenotot tuotemyynnille, huoltohenkilökunnalle sekä asiakaspalveluun. Muu -kategoriaan on voitu sopia vastuuhenkilö tai -tiimi, jolle loput yhteydenotot ohjataan. Näin yhteydenottoihin reagointi on nopeampaa ja jokainen saa keskittyä oman vastuualueensa yhteydenottoihin.

2. Uutiskirjeen tilaus

a. Uutiskirjeen tilauksen halutaan usein olevan houkutteleva, sillä jokainen saa nykyään monia viestejä sähköpostiinsa. Näin ollen viestin vastaanottaja haluaa olla varma, että hän saa häntä kiinnostavaa viestintää organisaatiolta. Uutiskirjeen tilaus tehdään usein mahdollisimman helpoksi, jotta kynnys sen tilaukseen on matala.

    1. Tämä voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi pelkän sähköpostiosoitteen kysymistä.  
    2. Toinen vaihtoehto on progressiivinen tietojen täyttö. Eli jos kyseinen henkilö on jo AE:ssa tunnistettuna prospektina ja hänestä tiedetään sähköpostin lisäksi jo etunimi ja sukunimi, uutiskirjeen tilaus lomakkeella näytetäänkin niiden sijaan Yritys- tai Titteli -kenttä. Kun taas täysin uusi prospekti näkisi sähköpostiosoitekentän lisäksi Etunimi ja Sukunimi -kentät. Näin saadaan rikastettua jo olemassa olevaa dataa.

3. Laskuri

a. Monen organisaation nettisivuilla on nykypäivänä erilaisia laskureita. Esimerkiksi lainoja sekä tuotteen- tai palvelun hintoja voi kysellä lomaketäytön kautta. Lomakkeen lähetyksen jälkeen organisaatio lähettää laskurin tuloksen sähköpostiin. Näin prospekti saa lisätietoja vaihtoehdoistaan ja organisaatio saa potentiaalisen prospektin tiedot jatkokontaktointia varten.  

4. Suosittelu

a. Tarjoukset, arvonnat, edut ja alennukset ovat yleisiä keinoja prospektien houkutteluun, mutta niiden lisäksi yleinen tapa on suosittelu. Suosittelulomakkeen ideana on, että suosittelija saa alennusta tuotteesta tai palvelusta, kun hän jättää toisen potentiaalisen prospektin yhteystiedot organisaatiolle. Näin organisaatio saa uuden prospektin tiedot jatkokontaktointia varten ja suosittelija on tyytyväinen alennukseensa tai etuunsa. 

Käyttötapaus 2: Tapahtumamarkkinoinnin hallinta 

Tapahtumamarkkinointiin on monia erinomaisia työkaluja, jotka palvelevat juuri nimenomaista tarvetta. Mutta jos markkinoinnin toiveena on tehdä mahdollisimman paljon samalla alustalla, on Account Engagement hyvä työkalu myös tapahtumamarkkinoinnin hallintaan.  

AE:n avulla on mahdollista mm.: 

  1. Luoda ja lähettää sähköpostikutsut tapahtumaan  
  2. Luoda ilmoittautumislomake tapahtumalle 
  3. Kerätä ilmoittautuneet samalle listalle 
  4. Lähettää automaattisesti Kiitos ilmoittautumisesta -viesti 
  5. Lähettää automaattisesti muistutusviestit 
  6. Lähettää tapahtuman jälkeen materiaalit kiitos -viestissä 
  7. Syöttää myynnille automaattisesti potentiaaliset tapahtumaan ilmoittautuneet liideiksi  

Eli vaikka AE:sta voi puuttua joitakin spesifejä tapahtumamarkkinoinnin järjestelmissä olevia ominaisuuksia, onnistuu sillä kaikkien tärkeimpien asioiden hallinta, jotka mahdollistavat onnistuneiden tapahtumien järjestämisen. Näin myös vältetään ylimääräiset lisenssikustannukset ulkopuolisista tapahtumamarkkinoinnin järjestelmistä. 

Käyttötapaus 3: Ladattavien materiaalien käsittely

Ladattava materiaali on hyvin laaja käsite, joka voi kattaa esimerkiksi: 

  1. Tuote- ja palveluesitteet 
  2. Luoda ja lähettää sähköpostikutsut tapahtumaan  
  3. Luoda ilmoittautumislomake tapahtumalle 
  4. Kerätä ilmoittautuneet samalle listalle 
  5. Lähettää automaattisesti Kiitos ilmoittautumisesta -viesti 

Käytännössä mikä tahansa tallennettavaan muotoon saatava voi olla ladattava materiaali. Itse materiaali voi sijaita joko Account Engagementissa tai jossain muualla, kunhan tiedostosijaintiin on pääsy kaikilla, jotka materiaalin haluavat ladata.   

AE:n avulla ladattavalle materiaalille voidaan luoda esimerkiksi: 

  1. Latauslomake  
  2. Lista, jonne kaikki materiaalin ladanneet menevät 
  3. Automaatio, joka lähettää sähköpostitse materiaalin latauslinkin 
  4. Automaatio, joka syöttää potentiaalisen prospektin myynnille tai vastaavasti lähettää prospektille lämmittelyviestejä latauksen jälkeen ja ennen myynnille syöttöä 

Käyttötapaus 4: Asiakkuuden elinkaaren aikainen viestintä

Perinteisesti liiketoiminta on helposti jaettu markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun. Mutta tässä ajattelutavassa unohtuu helposti asiakkuudenhoito. Kenen tontille se kuuluu?  

Account Engagementin avulla voidaan lähettää asiakkuuden elinkaaren eri vaiheisiin perustuen halutunlaista viestintää. Tässä on esimerkkejä yleisistä elinkaaren aikaisista viestintätyyleistä: 

1. Elinkaaren vaiheeseen perustuva viestintä 

a. Kun asiakas allekirjoittaa sopimuksen, lähetetään ”Arvostamme asiakkuuttasi!” -viesti. 

b. Kun asiakkaan sopimuskausi on päättymässä, lähetetään ”Sopimuksesi päättyy pian – oletko huomannut nämä vaihtoehdot?” -viesti 

c. Kun asiakkaan viimeisestä ostoksesta on kulunut x aikaa, lähetetään ”Esittelyssä suosituimmat ratkaisumme” -viesti.  

2. Asiakkaan ostohistoriaan perustuva viestintä 

a. Kun asiakas on ostanut tuotteen x, lähetetään viestintää tuotteen x lisäpalveluista tai yleisistä vinkeistä kyseiseen tuotteeseen liittyen. 

b. Kun asiakas on ostanut tuotteen x, lähetetään viestintää tuotteen y mahdollisuuksista.  

2. Asiakkaan käyttäytymiseen perustuva viestintä 

a. Kun asiakas vierailee tuotesivulla y, lähetetään viestintää tuotteen y mahdollisuuksista. 

b. Kun asiakas klikkaa tuotteen z linkkiä uutiskirjeessä, lähetetään viestintää tuotteen z mahdollisuuksista.  

4. Tervehdykset, muistamiset ja muu lisäviestintä 

a. Joulutervehdykset, kesätervehdykset ja yleiset infot voidaan suunnata asiakkaille hieman eri kulmalla kuin prospekteille ja sidosryhmille, ja näin pitää asiakassuhde lämpimänä. 

Käyttötapaus 5: Sidosryhmäviestintä

Usein markkinoinnin työkaluista puhuttaessa keskustelu pyörii prospektien eli potentiaalisten asiakkaiden ja/tai asiakkaiden markkinoinnin ympärillä. Mutta Account Engagementilla voidaan yhtä hyvin viestiä muillekin sidosryhmille, kuten: 

  1. Kumppaneille 
  2. Jälleenmyyjille 
  3. Henkilöstölle 
  4. Potentiaalisille työnhakijoille 
  5. Opiskelijoille 

Kun data on kunnossa ja segmentointi selkeää, voi markkinointi pyöriä täysin yhden järjestelmän päällä.  

Toimiiko nykyinen järjestelmänne näin tai kaipaisitteko lisää tietoa Salesforcen mahdollisuuksista? Juttelemme mielellämme lisää.  

Salesforce Consultant Julia Ryhänen

Kirjoittaja:

Julia Ryhmänen
Marketing Manager & Salesforce Consultant

Haluatko jatkossa huomata uusimmat sisällöt helposti? Ota Ceili seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Lue lisää sisältöjä

Agentforce World Tour 2025

Agentforce World Tour Helsinki – 6.5.2025

Ceili on vuoden mahtavimmassa tapahtumassa Salesforcen pääyhteistyökumppanina! Tällä kertaa uudella nimellä kulkeva Agentforce World Tour Helsinki 2025 tapahtuma järjestetään Helsingin Finlandia-talolla 6.5.2025. Luvassa on mielenkiintoisia

Lue lisää »

Salesforce®, Sales Cloud® ja muut ovat salesforce.com, inc:n tavaramerkkejä, joita käytetään täällä luvan kanssa.