Opiskelun ja töiden yhdistäminen Ceilillä

Ulkoilmaihminen ja pulmatehtävistä innostuva Emilia toimii Ceilillä Salesforce-konsulttina ja markkinointi spesialistina. Näiden lisäksi tämä multitaskaaja opiskelee Jyväskylän yliopistossa! Miten Emilia (tai tuttavallisemmin Emppu) yhdistää IT-alan työt ja opiskelun? 

”Ceili on saanut kiitosta poikkeuksellisesta tukemisesta opintojen loppuun saattamisessa.”

Miten tulit Ceilille?

”Suoritin Ceilille hakiessani tietojärjestelmätieteen kandidaatin opintoja ja etsin itselleni sopivia IT-alan töitä. Kokemusta markkinoinnista oli jo muutaman vuoden ajalta toiselta alalta, joten pohdin, miten voisin hyödyntää aiempaa kokemustani myös IT-alalla. Ceilillä oli töissä jo useampi opinnoista tuttu kaveri, jotka suosittelivat Ceiliä työnantajana, ja ennen kaikkea jakoivat positiivisia kokemuksiaan opiskelujen sujumisesta töiden ohella. Tämä herätti mielenkiintoni, joten hain Salesforce-konsultin rooliin painottaen hakemustani erityisesti Salesforcen markkinoinnin automaation ratkaisuihin. Aloitin työt Ceilillä tammikuussa 2022 ja suoritin ensimmäisen vuoden aikana töiden ohessa kandidaatin opintoni loppuun. Olen viihtynyt Ceilillä loistavasti ja jatkan parhaillaan opintojani kohti kyberturvallisuuden maisterin tutkintoa.”

Mitä teet Ceilillä?

”Toimin Ceilillä Salesforce-konsulttina sekä markkinointi spesialistina. Konsultin työssäni keskityn erityisesti markkinoinnin automaatioratkaisuihin Salesforcen Account Engagementin eli Pardotin avulla, jolla koitan luoda mahdollisimman toimivia sekä tuottavia markkinoinnin ratkaisuja erilaisille asiakkaille. Tämän lisäksi toteutan myös Ceilin markkinointia yhdessä markkinointipäällikkömme kanssa. Siinä on päässyt käyttämään luovuuttaan laajasti ja ottamaan hyvin vastuuta! Työssäni parasta on asiakkaiden monipuolisuus ja sen kautta töiden vaihtelevuus. Vaikka työskentelen pitkälti Pardotin parissa, ei työni käy pitkäveteiseksi, kun toimialat, käyttäjät, tiimien rakenteet, markkinoinnin tavoitteet, lähtötaso sekä kaikki muut tekijät vaihtelevat asiakkuuksien välillä.”

Opiskelun ja töiden yhdistäminen Ceilillä – miten se onnistuu?

”Olen viidennen vuoden kyberturvallisuuden opiskelija, joista viimeiset lähes kaksi vuotta olen työskennellyt opintojeni ohella Ceilillä. Näiden kahden elämän osa-alueen yhdistäminen on mielestäni onnistunut saumattomasti. Kuten mainitsin, moni koulukaverini suorittaa opintojaan myös samaan aikaan työskennellessään Ceilillä, ja Ceili onkin saanut kiitosta poikkeuksellisesta tukemisesta opintojen loppuun saattamisessa.

Ajatus opiskelun ja töiden yhdistämisestä tuntui aluksi hieman jännittävältä, ja mietin miten tulisin selviytymään molemmista vaativista tehtävistä ilman, että toinen kärsii. Matkan varrella olen kuitenkin huomannut sekä koulun että työuran etenevän toivottuun malliin, kunhan suunnittelen ajankäytön huolellisesti. Teen tällä hetkellä keskimäärin noin kaksi työpäivää sekä kolme koulupäivää viikossa. Tämä rytmi on kuitenkin vaihdellut työmäärän sekä opintojen vaiheen mukaan. Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka ovat mahdollistaneet tämän yhdistelmän, on ollut Ceililtä saamani tuki. Joustavat työajat ja mahdollisuus etätyöhön ovat auttaneet sovittamaan työt ja koulun yhteen. Avoimuus ja kommunikointi molemmin puolin ovat olleet avainasemassa tässä tilanteessa. Kun viestii selkeästi omat aikataulut ja tarpeet opintojen suhteen, saa työkuviot yleensä loistavasti rakennettua tämän ympärille.

Opiskelun ja töiden yhdistäminen Ceilillä

Yhdistetty elämäntyyli vaatii toki hyvää kalenterin hallintaa ja tiettyä organisointikykyä, mutta olen löytänyt tästä järjestelystä omalla kohdallani vain positiivisia puolia.  Koulun ja työn yhdistäminen on antanut minulle mahdollisuuden oppia molemmista lisää. IT-alan töistä on esimerkiksi saanut ihan uutta lisäboostia ja näkökulmaa opintoihin. Olen saanut työelämässä arvokasta käytännön kokemusta, jota en olisi voinut saada pelkän opiskelun kautta, ja toisaalta opiskelu on tukenut uratavoitteitani. Koulun ja työn yhdistäminen aikaisessa vaiheessa on opettanut myös arvokkaita taitoja ajanhallinnassa, itsensä johtamisessa sekä stressinhallinnassa.

On tärkeää löytää tasapaino ja sellainen järjestely, joka toimii parhaiten itselle. Tämä elämäntilanne on ollut erittäin palkitseva ja sopivasti aiheeseen liittyen, jäänkin tästä opintovapaalle viimeistelemään maisterin tutkintoni, jotta voin siirtyä täyspäiväiseen työelämään!”

Emilia Kariuki

Salesforce Consultant & Marketing Specialist

Emilia ei suinkaan ole ainoa ceililäinen, joka opiskelee töiden ohella! Uskomme nuorien talenttien kasvavan heille sopivaan rooliin, kun työympäristö tukee oikealla tavalla ja asiakasprojektit mahdollistavat osaamisen kehittämisen.

”Useilla korkeakouluista valmistuvilla nuorilla ensimmäisen työpaikan saaminen on vaativa urakka. Nuorten palkkaaminen on iso investointi, joka kuitenkin palkitsee upealla tavalla.” Sami Kettunen, CEO, Ceili Oy (Kauppalehden artikkeli)

Haluatko jatkossa huomata uusimmat sisällöt helposti? Ota Ceili seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Tutustu tarkemmin Ceilin uutisiin

Salesforce käyttöönotto

Hyvää naistenpäivää Ceililtä!

Hyvää naistenpäivää Ceililtä! Miten IT-alalle ja Ceilille voi esimerkiksi päätyä ja millaisia työtehtäviä eri roolit voivat sisältää? Naistenpäivän kunniaksi olemme koonneet Ceilin 10 naisasiantuntijan urapoluista

Lue lisää »

Salesforce®, Sales Cloud® ja muut ovat salesforce.com, inc:n tavaramerkkejä, joita käytetään täällä luvan kanssa.